22 okt. 2009

Kontraster

Veckan som gick tillbringade vi i kontrasternas land. Vi såg allt från total misär till gyllene palats. Jag kan lugnt säga att det var en resa vi aldrig kommer att glömma! Steget att åka dit en gång till minskade med flera meter.. Jag som älskar historia, gamla byggnader och allt som hände före industrialiseringen var i mitt esse! Orden räcker inte till för att beskriva känslan av att gå omkring i Vinterpalatset eller i Peterhof-palatset. För att inte tala om Marinskijteatern, där vi var på opera (vi missade svansjön med en vecka, typiskt!). Jag kunde riktigt se framför mig hur de skyndade genom de enorma salarna med klänningarna svepande om benen..Är det Askungens slott? Nej, men ett fd nunnekloster i St. Petersburg..En dagstur ut på landet visade att befolkningen faktiskt bor så här där..Vinterpalatsets innergård.Tronsalen i Vinterpalatset. Palatset har 300 salar, den ena vackrare än den andre. Jag betalade ingen fotograferingslicens utan knäppte bilder i smyg så det blev inte så många, men denna har ju figurerat i filmer..Ett av de många adelspalats som finns i St. Petersburg som nu ofta innehåller någon statlig myndighet.

Jag rekommenderar varmt en resa till denna fantastiska stad med så mycket intressant att se och uppleva men räkna inte med nån stor shopping om du inte har en vääääldigt tung börs med dig! ;)

6 kommentarer:

Gnistrande snö sa...

Hej,

och välkommen tillbaka!
Så spännande resmål, vilka fantastiska byggnader och miljöer.
Vilka kontraster mellan dessa mastodontverk och de enkla husen på landsbygden. Ja, som sagt spännande resmål, skulle gärna vilja åka dit någon dag.

Önskar dig en trevlig helg hemmavid :-)

Lundagård sa...

Ja vilka orättvisa kontraster det finns i världen, helt säkert ett mycket intressant resemål!

Basi sa...

nåja, tänkt rikti ja sku lägg in en efterlysning på dina inlägg på bloggen ;O) ser gärna fler foton nån kväll!

Kamomilla sa...

Hej!
Välkommen hem. Det är verkligen ett kontrasternas land det där...

MammaMonica sa...

Trevligt att se bilder och läsa om er resa i öst! Det är minsann ett annorlunda land jämfört med vårt, ändå så nära!

Sandra sa...

Vill hör meir om reiso face to face sidan