14 feb. 2011

furu - vitt - färdigt

Vårt kösbord är av furu och från 70-talet. Vi övertog det av svärföräldrarna när vi flyttade in i vårt hus. Ett par år hade vi det som det var men sen ville vi ha ett bredare och finare bord.


(furu)

Mannen breddade då bodet med 2 st 4x4 och så slipade vi bordet och jag målade det vitt. Så var jag ganska nöjd ett tag. Men när målarfärgen började lossna var inte bordet lika fint..


(vitt)

Så strax före jul 2010 slipade jag igen bordet och denna gång gjorde jag det ordentligt och så strök jag på trävax och nu har bordet fått det utseende som hela familjen är nöjd med. Man kan knappt tro att det är ett ganska fult bord av furu från 70-talet. Jag är nöjd!


(färdigt)

10 kommentarer:

Lantlig längtan sa...

Så snyggt bordet blev!! :)

Gårdsromantik sa...

(⁀‵⁀,) ✫✫✫
.`⋎´✫✫¸.•°*”˜˜”*°•.✫
✫¸.•°*”˜˜”*°•.✫✫
.•°*”˜˜”*°•.✫✫✫Önskar dig en fin ALLA HJÄRTANS DAG!

Kram Maud

Anonym sa...

måste opponera mig lite här nu... Bordet må ha en del år på nacken... men det är inte från 70-talet. Någongång mellan 1982 och 1988 dök det upp hemma, men före det hade vi ett vitmålat mindre bord. Rätt ska va rätt ;-)

-elle-

Grinden på glänt sa...

Ok, d kan nog stämma, jag vet inte för jag var ju inte där. ;) Det är svärmor som påstått hur gammalt det är. Kanske hon mindes fel??

Anonym sa...

Så snyggt det blev!
Har ju inte sett det irl, så kanske kommer jag på besök snart :)

Flickan på landet sa...

det blev ju fint. Roligt när man kan förändra med enkla medel :)

Mamsell Lufolk sa...

Fin förvandling! Men rätt behandling kan man få till det hur bra som helst, även om utgångsläget inte alltid är det mest inspirerande.

JollyJumperOchJag sa...

Det är sååå fint, och efter att jag blev så inspirerad sist jag va och hälsa på så har vi nu lämnat in vårt eget köksbord för att förstoras på samma sätt! :) Kram!

Hantverkarglädje sa...

Det där såg riktigt bra ut.

Hantverkarglädje sa...

Hoppas ni är hemma vid det här laget och haft det bra där borta. Jag är väldigt nyfiken på några foton. Trevlig fortsättning i vårt kalla land.