6 apr. 2009

Påskveckan

Påskveckan är inte lika hektisk som veckan före jul, men lite vill man ju pynta och städa och få lite påskfint. När jag var yngre minns jag att jag tyckte det var jobbigt när man inte fick göra nåt just alls på långfredagen. Inga kompisar, inget jobb osv... Man märker att det luckras upp mer och mer.Fast vår familj skulle ha kunnat vara ett typexempel på helgreligiösa (= att man firar och går i kyrkan mest på högtider) så var det ändå vissa saker som var heliga. Dagens samhälle gör att gamla traditioner ruckas upp, så ta vara på dom traditioner ni ännu minns och lär ut dom åt barnen!Lite högtidligt känns det som om detta inlägg blev men påsken får mig alltid att tänka till lite mer än annars..Glad påsk till alla som tittar in! Hoppas påskveckan för med sig mer vår än vad vi hittills upplevt på våra breddgrader. (Snöhögen utanför fönstret jag sitter vid syns ännu alltför bra!)

15 kommentarer:

matilda sa...

visst är det så, att det gamla glöms bort mer och mer... vill iallafall hålla hårt på traditionerna, sånt är viktigt för mig!

vilka fina påskblomster du har, jag har inget annat än lite påskris, men det borde jag ju hinna råda bot på denna vecka :)

Lufolkan sa...

Håller med dig. Visst är det bra att stanna till och tänka efter ibland.

Härliga vårblommor du delar med dig av. Vårigt minsann!

klipposfia sa...

Hej! och tack för senast:) Njuter av våra nya muggar;) Visst är påsken en tid att tänka efter! så mycket mer än bara påskägg och häxor. Vi håller åxå på att traditionerna ska hållas, viktigt för den kommande generationen tror jag. Ha en riktigt skön början på veckan!

Anonym sa...

Härliga vårblommor! Har oxå inhandlat några:)

Lilja's Corner sa...

Jag är också rätt helgreligiös och tycker om traditioner som påsk och att gifta sig i kyrkan. Och jag tycker det också är viktigt att föra vidare traditionerna och den bibelhistoria man kan till barnen, men mer än så blir det nog inte...

Vilka härliga bilder du visar! Man riktigt får vårkänslor, trots att snöflingorna dalar utanför fönstret :)

Kamomilla sa...

Här är vi lute dåliga på det där med påsktraditioner. Vet inte varför. Lite synd nog för det vore ju viktigt att föra traditioner vidare, precis som du skriver.

MoasMamma sa...

Jag e jätte näjd med inköpen, speciellt muggarna...jag ÄLSKAR mina Kärleks Muggar:) Ska definitivt ha flera:)

Lantliga drömmar sa...

Traditioner är viktiga tycker jag med, och nu tycker jag det är så trist då maken jobbar hela påsk, normalt brukar vi bara ta det lugnt och njuta då, läsa bibeln och umgås.

Fina blommor du köpt!
Glad påsk till dig med!

eirikas sa...

Skönt med helger och högtider när man får vila från vardagen och umgås med familj och vänner! Traditioner är precis så värdefulla som du beskriver! GLAD PÅSK!

Huset vid ån sa...

Åh, vilken hemtrevlig o fin blogg du har...ser såå mysig ut!! Jag har själv tagit det stora klivet ut i bloggvärlden..hur det nu ska gå!! Jag är jättedålig på datorer, men eftersom jag är intresserad av inredning o pyssel så kände jag att jag ville börja...Må så Gott o Glad Påsk!1

Vit poesi sa...

glad påsk på dig!!
kram M

Anonym sa...

Vilka fina tankar och funderingar du skrivit ner. Visst ska vi försöka att föra traditionerna vidare. Hoppas på värme och sol för här uppe har det inte tinat någon snö alls det är hur mycket som helst.Glad påsk önskar Susanne

Maria sa...

Hoppas ni får en fin påskhelg med mycket gott att äta ;O)!!

Huset på landet sa...

Glad påsk!
(Man får väl blogga fastän det är långfredag?? ;)

Annika sa...

GLAD PÅSK.. Kram Annika