15 nov. 2011

Primark vs Harrods

Shopping i London. Vad ska man säga, det du inte hittar där behöver du knappast heller. Vi strosade de berömda shopping gatorna i London, Oxford Street, Regent Street och Kings Road. Men vad hinner man en lördag när flera tusen andra är ute i samma ärende? Som en bonus var det dessutom Bonfire night med extra program, vilket inte gjorde folkmängden mindre.

Men det gjorde inte mig nåt. London är från och med denna resa min favoritstad. Jag har alltid varit lite svag för allt brittiskt och den underbara atmosfären, de trevliga och artiga människorna, miljöerna, alla vackra hus och endast en regnskur så länge vi var där gjorde mig till värsta London-fantasten.

Jag rekommenderar varmt en resa till London, men en long-weekend som vi var, var i mitt tycke alltför kort tid för att hinna se alla sevärdheter och att bara gå runt på stan. Nästa gång blir det en vecka.Primark, Oxford Streets billigaste varuhus. Här hittar du bla jeans för 9£, kjolar för 4£, scarfar för 4£ osv. Fast jag rekommenderar inte en lördag på detta ställe om du vill prova kläderna innan du köper dom. Var isf beredd på att köa en bra stund. Vansinnigt mycket folk.

Bloggerskan själv mitt i bilden med den ljusbruna läderväskan (tack J för lånet).

Harrods, Kings Roads stolthet och det dyraste varuhuset. Här kan alla julfantaster köpa julpynt året om på avdelningen Christmas World. Helt underbart ställe, denna tid på året speciellt.

Vad kom jag då hem med? Julpynt från Harrods, billiga kläder, dyrare stövlar och minnen för livet.

Finns det intresse kan jag göra fler inlägg om London. Tog en hel del kort.. ;)

5 kommentarer:

Stora och små drömmar sa...

Oj vad jag blir avis, var nyligen själv till London men det blev inte så mycket shopping för min del men planerar en shopping resa i mars april:-) Ha det bra och välkommen hem kram Jessica

Lantliga drömmar sa...

Härligt med resor som piggar upp i höstmörkret, och kul med nya stads-förälskelser! :)

angela sa...

Åh va härligt. Ska själv till London om någon vecka så alla tips tas tacksamt emot. :)

Hantverkarglädje sa...

En sådan resa förgyller visst tillvaron. Ha det bra i höstmörkret.

klipposfia sa...

så roligt med nya intryck! de lämnar avtryck i minnet och hjärtat och man vill ha MER:) jag tittar gärna på flera biler, för jag slipper ingenstans på ett bra tag:)