1 jan. 2012

he va he - det var det

Julen och nyåret kom och gick. Det var längesen jag hade så lite julstämning som i år. Allt pga snön. Men nu lyser marken vit och fin och det nya året verkar kunna bli hur bra som helst.


Bild från nätet.

Vi firade nyår tillsammans med våra vänner. I år var det vår tur att vara värdpar. Om jag får säga det själv så hade vi det riktigt trevligt! På rean hade jag bla köpt denna skönhet som jag bar nyåret till ära.

Nu väntar spännande tider för oss (nej, jag är inte med barn :) ). På onsdag dyker lastbilen från Ikea upp här på gården. Vårt nya hyllsystem för vårt dressingroom/walk in closet kommer då. Före det ska julen ut, rummet tömmas, målas väggarna och läggas nytt golv. Jag gissar att det sen dröjer kanske någon dag innan allt är ihopskruvat och klart. Mannen frågade min pappa om han kan komma och hjälpa till med ihopskruvandet, han har större tålamod än mannen.

Efter att det rummet är klart så blir det nästa grej, en bärande vägg ska "omlastas" och tas ner. Panel ska rivas, tapeter ska rivas, tapeter ska upp, nytt golv läggas och så har vi ett splitternytt kombinerat vardagsrum/matsal med förhoppningsvis en massa härligt naturljus!

Bild från nätet.

Om jag hade ett stort hus med massor av höga fönster och en massa pengar skulle jag vilja ha det så här...

Bild från nätet.

eller så här.

Hur det blir i verkligheten ska jag visa sen när det finns nåt att visa.

Steg 3 i renoveringen är under planering men blir kanske först om ett år. Vi får se.

6 kommentarer:

Lantliga drömmar sa...

Oj, det är verkligen på gång hos er nu! Hur kul som helst! :)
Och ja, visst är det underbart vackert nu när snön ligger vit på marken! :)

Gott Nytt År!

Anonym sa...

Tack för igår! Alltid lika trevligt:) Och blusen e såå fin! Spännande projekt ni har, kul!!

God fortsättning!

klipposfia sa...

ja du, ni vet vad ni gör ett tag framöver:) och hur strumporna ser ut undertill en tid (om det är som här) Lycka till med allt! du måst uppdatera oss:)

Hantverkarglädje sa...

Låter som ni åtminstone inte hinner bli vinterslö. God fortsättning till er.

Sandra sa...

Du har hittat så fina bilder! Jag också skulle vilja ha ett större hus, med öppna ytor och charmiga fönster jag själv valt ut.. Får drömma än så länge. :)

Veronica sa...

Vilken vacker tunika! Helt i min smak!